SzupeRmami SÉF – Bab ágy alatt sült csirkemell

Bab alatt sült csirkeKedves SzupeRmamik!

Íme, itt egy szuper gyors ebédtipp az egész Családnak. Pici Lányom előszeretettel csipegette a babocskákat a csirke mellől. Aki súlyt szeretne veszteni, minimálisra csökkentse a krumpli fogyasztását, de mind a husi, mind a bab és a cékla hasznunkra válik.

Hozzávalók:

500 g csirkemellfilé

250 g zöld hüvelyű bab

3-4 gerezd fokhagyma

5-6 szem krumpli

4 szál sárgarépa

kókuszzsír/olíva olaj

Elkészítés:

Hámozzuk meg a krumplit és répát, szeleteljük hasábra, majd egy kókuszzsírral megkent tepsiben tegyük a sütőbe. Hintsük meg sóval. A húst sózzuk be és vágjuk fel kisebb darabkákra. Szintén zsírozott tepsibe fektessük és szeleteljünk rá néhány gerezd fokhagymát. A husik tetejére tegyünk eloszlatva egy-egy körömnyi kókuszzsírt, hogy ne száradjon ki. Tegyük a sütőbe 200 fokra. Amikor kezd pirulni a husi, öntsük rá a babot, picikét sózzuk, de tényleg csak mértékkel és hintsük meg rozmaringgal. A bab fedje be a csirkét teljesen. Öntsünk kisujjnyi vizet a krumplira és jól forgassuk át. Amikor a babocskák arany barnásak kezdenek lenni és a krumpli-répa kombó is pirosas, kapcsoljuk le a sütőt és tálalhatunk is.

Jó étvágyat!

Recommended Posts

Leave a Comment