SzupeRmami SÉF – Dobd fel a csirkemelled

20160413_123533~2Kedves SzupeRmamik!

Szeretjük a csirkemellet, mert tudjuk, egészséges, formánkat támogató, magas fehérje forrás, alacsony zsírtartalommal. De valljuk meg, néha-néha már uncsinak érezhetjük.

Íme, egy villám tipp, hogyan dobjuk fel a csirkemellünket. 😀

Hozzávalók:

leveles mirelit (vagy friss) spenót

Feta sajt

csirkemell filé

bébirépa

Elkészítés:

A csirkemellet megmosom, enyhén besózom és kissé elősütöm, megkapatom serpenyőben mindkét oldalát. A spenótot (ha friss, tisztítás, mosás után, ha mirelit, enyhén kiolvasztva, hogy inkább egy kazal moszatra emlékeztessen zöld jégtömb helyett) megfonnyasztom egy kis olíva olajon. A feta sajtot felkockázom. A kész spenóttal még melegen összekeverem, majd egy olívával kikent sütőpapíros tepsibe teszem a csirkemelleket és ráhalmozom a spenótot a sajttal. Beteszem a sütőbe és 180 fokon készre sütöm. A bébirépát egy kevés vajon megpárolom, enyhén sózom. Fel lehet dobni petrezselyemmel, illetve bármilyen zöldfűszerrel.

Jó étvágyat!

 

Recommended Posts

Leave a Comment