SzupeRmami SÉF – Fitt Charlotte Torta Csillától, a SzupeRmami Fitt Cukrászától

Kedves SzupeRmamik!charlotte

Nagy-nagy örömmel jelenthetem be, hogy egy igazi fitt cukrásszal bővül a SzupeRmami Csapata Csilla SzupeRmami személyében. Már olvashattatok tőle fitt fagyi receptet az oldalon és a jövőben hétről hétre megörvendeztet bennünket fitt, egészséges életmódba illeszthető finomságaival.

Fogadjátok szeretettel Csilla bemutatkozását és szuper fincsi Charlotte Torta receptjét, amely akár egy szülinapon is megállja a helyét.

SzM: Mióta foglalkozol hobbicukrászattal?

Csilla: Már kb 10 éve sütök sütiket mindenféle alkalmakra. A tortázás csak a második babánk megszületése után lendült fel, ha lehet így fogalmazni. Akkor kezdtem jobban utána nézni a díszítéseket, eszközöknek.

SzM: Mikor kezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy nem csupán finom, de egészséges édességeket is készíts?

Csilla: Évek óta foglalkozom ezzel, csak még soha nem éreztem magamban a lelki erőt és a lendületet, hogy neki is álljak. Aztán, amikor neki álltam a programoknak, akkor “kellett” valami édesség nekem is, mert kicsit megviselt, hogy sütöm sorban a sütiket, és nem ehetek belőle. Akkor jött az eperfagyi, charlotte torta.

SzM: Mikor és miért döntöttél az életmód váltás mellett?

Csilla: Idén januárban döntöttem el, hogy le kell fogynom, mert nagyon nem éreztem magam jól a bőrömben. Sajnos mindegyik terhességemnél és szülés után fordítva működtek, tehát terhesség alatt nem híztam szinte semmit, de szoptatás alatt meg sok feljött. Ezért kezdtem bele az életmódváltásba, hogy jobban érezzem magam a bőrömben, na meg, hogy a kislányomnak ne egy duci anyukájuk legyen.

SzM: Hogyan jut időd családod és Gyermeked mellett a hobbidra, a cukrászatra?

Csilla: Néha nehezen tudom összeegyeztetni a családot, a háztartást, kertet meg a sütést. Általában szakaszosan oldom meg a dolgokat, napokkal előtte rákészülök. Amikor alszanak a gyerkőcök, akkor szoktam haladni a dolgokkal vagy, ha már este alszik mindenki. Este azért jó, mert akkor könnyebben jönnek az ötletek, kikapcsol az agyam, és feltöltődöm. 

SzM: Hogyan lettél Te is SzupeRmami?

Csilla: Amint már azt írtam, nem éreztem magam jól, ezért el kezdtem keresni valami olyan megoldást, amihez nem kell a gyerekeket mindig másra bízni, itthon is kivitelezhető és nem kell “százfelé” ebédet főznöm. Aztán megtaláltam a Facebookon az Online Tréningről szóló összefoglalót, és habozás nélkül jelentkeztem.

SzM: Milyen fitt és finom recepteket olvashatnak a Tőled a jövőben a SzupeRmamik?

Csilla: Igazából nem egyféle dologra koncentrálnék, hanem pont amiket írtál vegyesen. Ha valaki érzékeny valamilyen dologra, akkor is tudjon egy kis finomságot enni. Vagy, ha valaki nem érzi magában, hogy bonyolultabb sütikkel kápráztassa el a családot, akkor gyorsan elkészíthető, egyszerű sütiket is találjon. Meg gondoltam, hogy többféle diétás dolgot tesztelték, kipróbálnék, és leírnám a tapasztalatokat. Illetve, ha lenne konkrét elképzelése vagy igénye az olvasótáborodnak, akkor az is megoldható lehet.

Most pedig következzen a várva várt recept. 🙂

Fitt Charlotte Torta

Hozzávalók:

8 db tojás

8 evőkanál nyírfacukor, eritrit

8 evőkanál zabliszt-teljes kiőrlésű tönkölyliszt keverék

1 csomag sütőpor

50-60 dkg eper

1,5 cs zselatin

édesítő

50 dkg zsírszegény túró

0,5 liter cukormentes “hulala” , habfixáló

1 csomag főzős vaníliás puding

3 dl tej

citromhéj, citromlé

Elkészítés:

Érdemes az eperzselét elkészíteni először. 40-50 dkg epret botmixerrel pürésítünk, és elkezdjük főzni. Ízlés szerint lehet hozzá tenni folyékony édesítőt, nyírfacukrot, egyéb cukorhelyettesítő dolgot. Pár perc forralás után fél csomag zselatint hozzákeverünk, majd félre tesszük.

Sütünk kétszer 4 tojásos piskótát. Az én tepsim kb. 35*40 cm-es. A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk. A fehérjét felverjük keményre 2 kanál nyírfacukorral, majd a sárgáját is kikeverjük 2 kanál nyírfacukorral, ezután hozzáadjuk a 4 kanál lisztet, fél csomag sütőport. Végül óvatosan összedolgozzuk a sárga masszát a tojásfehérje habbal. (Itt jegyezném meg, hogy tapasztalatom szerint tisztán zabpehelyliszttel vagy zabliszttel nem biztos, hogy annyira jó lesz a piskóta. Érdemes hozzákeverni egy-két teáskanál búzasikért, vagy fele-fele arányban valamilyen teljes kiőrlésű lisztet.)

Tehát, ha kész a piskóta alapanyag, akkor 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Ha kész a piskóta, (és kibírja a kezünk) akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt és melegen megtöltjük az eperzselével, majd óvatosan feltekerjük, és félre tesszük.

Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük.  Felmerülhet a kérdés, hogy egyszerre is be lehetne keverni a kettő piskóta anyagát, viszont mire az első piskóta megsül, addigra összeeshet a második piskótában a tojáshab.

Krém:

A vaníliás pudingot megfőzzük 3 deci tejben, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a túrót, édesítőt, a citrom reszelt héját, levét, esetleg vanília aromát és a maradék epret apróra vágva. Külön felverjük habfixálóval a jól lehűtött hulalát, majd összekeverjük a túrós krémmel. Ezután 1 dl forró vízzel (elég, ami a csapból jön forró víz) kikeverünk egy csomag zselatint, majd apró lyukú szűrőn keresztül hozzáöntjük a krémhez (ha van benne csomó, akkor az ne kerüljön a krémbe).

Ha ezekkel megvagyunk, akkor jöhet a süti összeállítása.

Én egy kb. 24 cm átmérőjű,  kb. 9-10 cm magas tálban raktam össze a sütit. Az edényt kibéleljük folpackkal vagy sütőpapírral. A kettő piskótatekercset 1 cm széles szeletekre vágjuk, és elkezdjük kibélelni a szeletekkel az edényt. Ezután mehet bele a krém, és a tetejét is lefedjük a piskóta szeletekkel.

Minimum pár órát hagyni kell állni (legjobb, ha egy éjszakát tudjuk pihentetni), hogy a zselatinnak legyen ideje összefogni a krémet.

Tálalás előtt egy kerek tálcára borítjuk a sütit, szeleteljük és jó étvággyal fogyasztjuk.

 

Recommended Posts

Leave a Comment