SzupeRmami SÉF: Padlizsán krém másképpen

padlizsán

Kép: www.rareseeds.com

Kedves SzupeRmamik!

Mindig azt javaslom, a lehető legkevesebb túlzottan feldolgozott élelmiszer kerüljön asztalunkra, mert ezek telis-tele lehetnek adalékanyagokkal, nagy mennyiségű sóval, E betűkkel és minden olyasmivel, ami jobb, ha a csomagolásában marad. Éppen ezért időről időre próbálkozom hús, vagy legalábbis felvágott helyettesítő szendvicskrémekkel, melyek vitaminban és hasznos tápanyagokban gazdagok. Az sem hátrány, ha a Család többi tagja is megeszi persze. A következő szendvicskrém is ilyen, Kislányom nagyon szereti, bár a padlizsán nem tipikusan Gyermek kedvenc, hiszen van egyfajta csípős íze, de azért érdemes próbálkozni vele.

Hozzávalók:

2 db padlizsán

1 pohár natúr joghurt (kihagyható, pusztán csak lágyítja kissé az ízeket)

citromlé (frissen facsart fél citromból)

mustár

őrölt bors

2-3 gerezd fokhagyma

chili paprika aprítva (csak felnőtteknek!)

Elkészítés:

A két padlizsánt belecsavarjuk alufóliába és 180 fokon rácson puhára sütjük. Ha kihűlt, “megnyúzzuk” a zöldségeket, összeturmixoljuk és hozzáadjuk a hozzávalókat. Elsőként a joghurtot, majd a mustárt, sót, borsot, a zúzott fokhagymát, az aprított chilit és legvégül a citromlevet. Jól elkeverjük, majd teljes kiőrlésű pirítóson, zöldpaprikába töltve, abonetten, wasán kínáljuk.

 

Recommended Posts

Leave a Comment