SzupeRmami SÉF: Szuper Zabos keksz Kicsik és Nagyok örömére

Kedves SzupeRmamik!

Őszinte leszek Veletek, nem igazán szeretem, amikor a Kicsik bolti kekszet eszegetnek. Sajnos, mivel a nap csak 24 órából áll, ez előfordul, de a 2017-es évem egyik kihívása az, hogy igyekezzem csökkenteni az agyonra feldolgozott élelmiszereket a Gyermekeim menüjében. Nos, ez több fronton is kemény feladat. Egyrészt az idő, ami véges, másrészt a gyermeki ízlés. Amíg élek, nem fogom megérteni, hogy a mai gyermekek számára miért finomabb a fornetti pogácsa a dédimama pogijánál, ami 3 nap után is ehető és nem érzem a zsírt a fogaimon, miután megettem azzal együtt sem, hogy a Mama a jó öreg disznózsír és vaj pártján áll szemben az ipari pálma- és kókuszzsírokkal.

Hatalmas öröm volt számomra, hogy találtam egy keksz receptet, amelyet kicsikét módosítottam itt-ott és megszületett a 15 perces zabos keksz, amit 1000 féle módon lehet variálni, hogy a Kicsik ízlésének is megfeleljen.

Mi kell hozzá?

125 g vaj, 100 g zabpehely, 120 g liszt (teljes kiőrlésű vagy zabpehely liszt, én utóbbit használtam), 120 g cukor (ezt lehet felesben helyettesíteni nyírfacukorral, barna cukorral, mézzel, ahogy az elveink diktálják) 1 tojás, 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna és minden olyan dolog, amit a Kicsik szeretnek (mazsola, bármilyen aszalt gyümölcs, mogyoró, dió, mandula, étcsoki feldarabolva)

Hogyan készül?

Ó, nagyon egyszerűen, villám gyorsan. Megolvasztottam a vajat kicsit a mikróban, de ha van időtök várni, szoba hőmérsékleten is szuperül megpuhul 10 perc alatt. Elkevertem vele a tojást és a cukrot, hozzáadtam a lisztet és a zabpelyhet, következett a szódabikarbóna és az aprított étcsoki, mazsola és mandula. A sütőt előmelegítettem 180 fokra, kibéleltem egy tepsit sütőpapírral és pici pacákat tettem ár a tésztából. Érdemes kihagyni köztük 2-3 centit, mert szépen megnőnek. Lapítani nem kell, elterülnek maguktól is. Betettek a pacácskákat a sütőbe és nagyjából 10-12 perc alatt arany színűre sültek. Ebéd után pedig sikerrel vizsgáztak a nagy gyermek-teszten. Egy a gond, hogy nagyon hamar elfogytak. Még szerencse, hogy gyorsan elkészülnek. 😉

 

Recommended Posts

Leave a Comment